۱۳۸۷/۰۲/۲۹

مضرات خوردن نوشا به

وقتی یک نوشابه می خورید چه اتفاقی می افتد ؟


10دقیقه بعد : 10قاشق چایخوری شکر وارد بدن تان می شود .می دانید چرابا

وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی شوید ؟ چون اسید فسفریک ،

طعم آنرا کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند .


20دقیقه بعد : قند خون تان بالا می رود و منجر به ترشح ناگهانی و یک جای

انسولین می شود. کبدتان شروع می کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون،

بیشتر از این بالا نرود.


40دقیقه بعد : حالا دیگر جذب کافئین کامل شده ; مردمک های تان گشاد

می شود ، فشار خون تان بالا می رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند

را به داخل جریان خون رها می کند . گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک

می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند .


45دقیقه بعد : ترشح دو پامین افزایش پیدا می کند و مراکز خاصی در مغز ،

که حالت سرخوشی ایجاد می کنند ، تحریک می شوند . این همان مکانیسمی

است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می شود .


بعد از 60 دقیقه : اسید فسفریک موجود در نوشابه ، داخل روده کوچک ،

به کلسیم ، منیزیم و روی می چسبند . متابولیسم بدن افزایش پیدا می کند .

میزان بالای قند خون و شیرین کننده های مصنوعی ، دفع هر چه بیشتر

کلسیم را از طریق ادرار باعث می شوند .


مدتی بعد : کافئین در نقش یک داروی مدر ( ادرار آور ) وارد عمل می شود .

حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود ، بیش از پیش از

طریق ادرار دفع می شود و همراه آن مقادیر زیادی آب ، سدیم و دیگر الکترولیت

ها نیز از دست می رود .


مدتی بعد تر : کم کم آن غوغایی که در بدن تان ایجاد شده بود فروکش می کند و

نوبت به افت قند می رسد . در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر

می شوید یا خیلی کرخت و بی حال . حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق

نوشابه وارد بدن خود کرده بودید ، دفع کرده اید ; آبی که می شد به جای اسید

و کافئین و شکر ، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد . تا چند ساعت بعد اثر

کافئین هم از بین می رود و شما هوس یک نوشابه دیگر میکنید .


مأخذ : فصلنامه کـوه
نوشته آقای حمید دادرس